Достапни линкови

Романија -Животот на Чаушеску како туристичка атракција


Чаушеску и неговата сопруга Елена
Министерката за туризам на Романија , изјави денеска дека туристите кои ја посетуваат земјата наскоро ќе можат да ја следат туристичката патека со позначајните моменти од животот на поранешниот комунистички диктатор Николае Чаушеску.
Министерката изјави дека се работи на проктот насловен „црвениот круг“, во кој ќе бидат вклучени родното место на Чаушески, затворот каде што работел во 30-тите години на минатиот век, балконот каде тој го одржа својот последен говор на 21 Декември, 1989-та година , и посета на ѕидот од касарната каде што беше погубен со неговата сопруга Елена на 25 декември, 1989 година.
XS
SM
MD
LG