Достапни линкови

Уривањето на „Космос“ е легитимно


Oпштина Гази Баба ја води постапката за уривање на станбено деловниот комплекс „КОСОМС“ целосно во согласност со законите за градење и за општа управна постапка, соопшти денеска Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам кој извршил контрола на постапувањето на општината.
Поради тоа, според Инспекторатот, нејасна е изјавата на градоначалниците на СДСМ дека општината треба да дозволи реализирање на инвестицијата затоа што градбата била во согласност со Законот и деталниот урбанистички план.
XS
SM
MD
LG