Достапни линкови

Чествување по повод Денот на АРМ


На партизанските гробишта, на гробот на загинатиот претседател Борис Трајковски и на гробот на генерал Михаило Апостолски на градските гробишта во Бутел. цвеќе ќе положат Делегација на Генералштабот на АРМ и делегации од Владата и Собранието, поранешните претседатели на Македонија и од Сојузот на борците од НОВ .Цвеќе ќе биде положено и пред спомен обележјето во чест на загинатите бранители од 2001 година.Во касарната Илинден ќе им почесна стрелба со испалување 10 плотуни од 12 артилериски орудиа.
XS
SM
MD
LG