Достапни линкови

Агенција „Фич“ го потврди рејтингот ААА на САД


Рејтинг агенцијата „Фич“ денеска го потврди рејтингот ААА на САД. Пред десет денови Агенцијата за рејтинг „ Стандард и пурс“реши да го намали рејтингот на САД од ААА на АА+. Од Агенцијата „Фич“ велат дека нивната одлука рејтингот на САД да остане непроменет се базира на фактот што „клучните столбови на кредитната способност на САД остануваат непроменети“.
XS
SM
MD
LG