Достапни линкови

„Да не знаеш кого да обвиниш“ за состојбата во Сомалија


Од Хјумен рајтс воч денеска изјави дека сите страни во Сомалија се виновни за сериозни нарушувања на меѓуанордниот закон. Во извештајот насловен како „Да не знаеш кого да обвиниш“ се наведува дека сите страни во конфликтот треба да се обвинат за злосторствата против цивилите и за тоа што не им била обезбедена помош. Од Хјуман рајт воч велат дека и исламистичката група Ал Шабаб и сомалиската влада и силите на Африканската Унија , како и соседите на Сомалија, Кенија и Етиопија се виновни за состојбата на цивилите во Сомалија.
XS
SM
MD
LG