Достапни линкови

Гугл ја купува компанијата за мобилни телефони Моторола


Интернет компанијата Гугл ќе ја купува компанијата за мобилни телефони Моторола, за 12, 5 милијарди долари. Договорот го одобриле од двете компании. Со договорот Гугл ќе има контрола на една од најголемите производители на „смарт“ телефони кои ја користат Андроид платформата на Гугл. Купопродажниот договор сега треба да биде одобрен од страна на регулаторните органи.
XS
SM
MD
LG