Достапни линкови

Киригистан-демонстранти нападнале пратеници


од минатогодишните протести
Неколку стотици демонстранти во Киргистан денеска ја нарушиле работата на Парламентот и нападнале неколку пратеници. Демонстранитте ги блокирле влезовите и нападнале неколку пратеници, ги удирале и клоцале кога тие се обиделе да влезат во зградата. Демонстраните се гневни на тоа што пратениците минатата недела усвоија легислатива со која поранешниот министер за одбрана од затвор е преместен во домашен притвор. Тој беше затворен, затоа што наредил да се пука кон демонстрантите кои учествуваа на демонстрантите на 7 април, минатата огдина.Тогаш најмалку 77 луѓе загинаа, а стотици беа повредени.
XS
SM
MD
LG