Достапни линкови

Норвешка- реконструкција на нападот на осторовот Утоја


осомничениот Андрес Бахринг Бреивик
Норвешкиот напаѓач во придружба на полицијата бил одведен на осторовот Утоја за да опише како ги убил 69-те луѓе таму, пред три недели. Норвешките медиуми прикажуваат фотографии на кои осомничениот Андрес Бахринг Бреивик цели со пиштол на луѓе кои се обидуваат да избегаат. Полицијата потврди дека вчера била направена посета на островот, која траела осум часа. Островот е затворен за посетители, по нападите на 22 јули.
XS
SM
MD
LG