Достапни линкови

Германија- Спасени луѓе кои биле заробени 17 часа во жичница


илустрација
Спасувачи екипи успеале да извлечат 20 луѓе кои цели 17 часа биле заробени во кабина на жичарница во јужна Германија. Спасувачите со помош на хеликоптер ги спасиле 19-те туристи и човекот кој управувал до жичницата. Тие 17 часа биле заробени на 100 метра над земјата на планината Тагелберг. Жичницата се расипала ,откако во каблите кои ја движат удриел параглајдеристи. А силниот ветер ги спречил спасувачките екипи веднаш да ги извлечат заробените луѓе.
XS
SM
MD
LG