Достапни линкови

Британската полиција во став на готовностБританската полиција и во текот на викендов останува на улиците за да го одржува редот по немирите што пред неколку денови ги зафатија поголемите градови во земјата. Стив Каванах, помошник командант на Метрополитан полицијата изјави дека 16 илјади полицајци се на должност и оти станува збор за најголемо мирновременско полициско разместување во Лондон. Тој сепак додаде дека не се очекуваат натамошни нереди. Во претходните полицијата приведе над 1900 луѓе.
XS
SM
MD
LG