Достапни линкови

Шефот на СБ Целик предупредува на полоши времиња


Шефот на Светска Банка Роберт Целик предупреди на нови и поопасни времиња во глобалната економија, со малку простор за олабување на најразвиените земји поради должничката криза што ја зафати Европа. Во интервју за еден австралиски весник Целик оцени дека еврозоната би можело да стане најважен предизвик со кој ќе се соочи светската економија. Според него, мерките преземни од ЕУ не биле доволни.
XS
SM
MD
LG