Достапни линкови

Германија: забрана на краткорочното тргување на берзите


Германското министерство за финансии денеска побара во Европа да биде забрането краткорочното тргување на берзите со цел да се стабилизираат финансиките пазари. Европските банки трпат огромни загуби поради загриженоста на инвеститорите за нивната кредибилност. Четири земји на еврозоната Франција, Италија, Белгија и Шпанија денеска го суспендираа краткорочното тргување, по што дојде до раст на европските берзи.
XS
SM
MD
LG