Достапни линкови

ЕУ,НАТО,ОБСЕ и САД со подршка за Рамковниот


Шефовите на мисиите на Европската Унија, НАТО, ОБСЕ и Соединетите Држави, во денешното заедничко соопштение по повод 10 годишнината од Охридскиот договор, истакнуваат дека со овој договор во 2001-ва година беше избегната граѓанска војна во Македонија. Денес земјата може да одбележи значителен напредок во правец на создавање стабилно, мултиетничко, милтукултурно и мултирелигиозно општество. Партнерите од меѓународната заедница ќе продолжат да го помагаат спроведувањето на Охридскиот договор, како и со подршката за аспирациите за членство во Европската Унија во НАТО.
XS
SM
MD
LG