Достапни линкови

Пораст на индексите на берзите во САД и во Европа


На њујоршката берза вчера е забележан значителен пораст на индексот, што се толкува како знак дека американската економија сепак не се движи кон нова рецесија. Индексите на берзата во просек пораснале за околу 4 насто, додека берзите во Париз, Лондон и во Франкфурт денот го завршиле со раст од 3 проценти.
Ден претходно акциите на берзата во Њујорк паднаа, откако инвеститорите го насочија вниманието врз слабата економија и должничките проблеми во Европа, а американските федерални резерви ветија продолжување на супер ниските каматни стапки.
XS
SM
MD
LG