Достапни линкови

Косово-остануваат барикадите во Рудари


барикади во Рудари
Србите ќе останат на барикадите во Рудари до исполнувањето на барањата да се врати состојбата на премините Брњак и Јариње како што беше пред 25 јули, изјави претседателот на општината Косовска Митровица, Крстимир Пантиќ.
Народот на барикадите е решен да ги сочува огништата и семејствата и од државата Србија очекуваат поодлучна одбрана на територијалниот интегритет и суверенитет на Србија.
Договорот на Владата на Србија со КФОР е неприфатлив за косовските Срби бидејќи со него се исполнуваат сите барања на Приштина.
XS
SM
MD
LG