Достапни линкови

Ивон- Извештајот на ЕК ќе биде реална слика за состојбите


Амбасадор Кристофер Ивон на промоција на книгата за деца ’Да ја запознаеме Европа‘
Есенскиот извештај на Европската комисија за напредокот на Македонија се уште се пишува и не можам да шпекулирам што ќе има во него, изјави денеска британскиот амбасадор Кристофер Ивон.
Таму каде што е постигнат позитивен напредок во Македонија ќе биде нотирано во претстојниот извештај на Европската комисија. Доколку се утврдат области каде што се бараат и се можни поголеми реформи и тоа ќе биде чесно идентификувано во извештајот, рече Ивон.
XS
SM
MD
LG