Достапни линкови

Извозот во првата половина од годината над две милијарди долари


Вкупната вредност на извозот на стоки од Македонија во периодот јануари јуни годинава изнесува нешто помалку од две милијарди и сто милиони долари, додека на увозот скоро три милијарди и 400 милиони долари. Покриеноста на увозот со извоз е 61,8 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика. Во тој период најголемо учество во извозот, но и увозот на стоки имаат земјите на ЕУ и земјите од Западен Балкан
XS
SM
MD
LG