Достапни линкови

ЕУ го подржа договорот за смирување на тензиите во Косово


северот на Косово
Политичко-безбедносниот комитет на ЕУ денеска даде поддршка за преодниот договор за смирување на тензиите на Косово и нагласи дека брзото продолжување на дијалогот Белград-Приштина е потребен бидејќи само така може да бидат решени практични прашања. Комитетот зазеде став дека прво мора да се обезбеди смирување на ситуацијата на Косово што значи дека српските барикади мора да бидат отстранети, но и на царинските премини да биде повторно воспоставен нормален промет.
XS
SM
MD
LG