Достапни линкови

Активирана хипотеката за „Космос“


Комплексот Космос во изградба.
Градот Скопје и општината Гази Баба денеска му ја активираа хипотеката на Фијат Цаноски за објектот „Космос“ . Хипотеката од речиси 11 милиони евра е активирана, затоа што Цаноски не уплатил пет рати по ред според договорот за плаќање на комуналиите, тврди градоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски.
Ако Цаноски во следните седум дена не ги плати ратите што ги должи, тогаш ќе му биде одземен заложениот имот.
И денеска продолжи уривањето на „Космос“ поради отстапки во изградбата од основниот проект.
XS
SM
MD
LG