Достапни линкови

Падови на американските берзи по одлуката за повисока граница на задолжување


Падови се бележат на акциите на американските берзи по одобрувањето на легислативата со која се одобрува повисока граница на државно задолжување. Индексот „Дау Џоунс“ падна за два проценти во вторникот, додека Индексот 500 на „Стандард и Пур„ изгуби 2.5 проценти од вредноста. Падовите се забележуваат неколку дена и претставуваат најголеми потреси на пазарите на хартии од вредност од економската криза во 2008 година.
XS
SM
MD
LG