Достапни линкови

Путин го подржува обединувањето на Русија и Белорусија


Премиерот на Русија Владимир Путин
Премиерот на Русија Владимир Путин вели дека тој ги поддржува повиците Русија за да спои со својот западен сосед Белорусија. Белорусија стана независна држава по распадот на Советскиот Сојуз во 1991 година. Русија и Белорусија имаaт отворени граници, граѓаните можат да патуваат слободно и да бараат вработување во двете земји. Белорусија е зафатена од најголемата финансиска криза од независноста, и претседателот Александар Лукашенко е под притисок да ги продаде клучните компании на Русија во замена за финансиска помoш.
XS
SM
MD
LG