Достапни линкови

Британската банка ХСБЦ ќе крати 30 илјади работни места


Британската банка ХСБЦ една од водечките во Европа, најави дека до 2013-та ќе отпушти 30 илјади работници, за да заштеди. Ќе се отпуштаат работници од експозитурите во светот. Бројката преставува 10 проценти од вкупниот број на вработени.
Први на удар за отпуштање ќе бидат вработените во Европа и Америка. А поради заработката на банката во Азија и во Латинска Америка банката ќе се насочи кон тој пазар.
Британскиот синдикат го осуди кратењето на работни места.
XS
SM
MD
LG