Достапни линкови

Норвешка- полицијата испрашала 200 луѓе во истрагата за нападите


Полицијата во Норвешка испрашала околу 200 сведоци во истрагата за нападите на 22 јули, во кои загинаа 77 луѓе. Полицијата планира од утре да започне да го чисти осторовот Утоја каде загинаа 69 луѓе за да ги пребараат доказите, а потоа да им ги врати работите на они на кои им припаѓаат. Се проверуваат и телефони, компјутери и камери на луѓето кои биле на островот за да се провери дали има дополнителни информаци за движењето на осомничениот за нападите.
XS
SM
MD
LG