Достапни линкови

Недостиг од храна и лекови на северот од Косово


Косовска Миторовица
Поради затварањето на премините Јариње и Брњак на северот од Косово, блокирана е работата на здраствените инстиуции,а има недостаток и на храна во тој регион. Работата на здраствениот дом во Косовска Миторовица е доведена во прашање, бидејќи нема лекови , и ако КФОР не ги отвори премините ни се заканува хуманитарна катастрофа, предупреди директорот на болницата.Во тој регион утрово не пристигнал ниту леб. Граѓаните се жалат дека недостасуваат и месо, млечни производи, брашно и квасец, намалени се и залихите на флаширана вода, а овошјето и зеленчукот ги има се помалку.
XS
SM
MD
LG