Достапни линкови

Мартин Протоѓер не е веќе генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ


Кирил Божиновски
Централниот Комитет на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ синоќа го изгласал новиот Извршен комитет на партијата. За нов генерален секратар на ВМРО-ДПМНЕ е избран актуелниот генерален секретар на Владата на Македонија, Кирил Божиновски.
Досегашниот генерален секретар, Мартин Протуѓер во наредните четири години ќе ја извршува функцијата шеф на кабинетот на претседателот на Владата. Протуѓер го отстапува местото генерален секретар на партијата на лично барање поради здравствени причини.
XS
SM
MD
LG