Достапни линкови

Консултации САД - Севрена Кореја во Њујорк


Специјалниот американски пратеник за Северна Кореја - Стивен Босворт

Во американската мисија во Обединетите Нации во Њујорк се одржа состанок меѓу американски и северно-корејски официјални претставници со цел да бидат подобрени односите меѓу двете земји. Соединетите Држави побарале од Северна Кореја да превземе конкретни мерки за откажување од нуклеарниот арсенал. Двете делегации овие разговори ги оценија како конструктивни.
XS
SM
MD
LG