Достапни линкови

Започна истрагата за телефонското прислушкување во Британија


последниот број на таблоидот
Судот во Велика Британија денеска отвори истрага за сканадалот со телефонското прислушкување за потребата на еден медиум . Првиот дел од истрагата ќе започне со расправа за тоа дали се потребни построги прописи за медиумите. Истрагата ја најави премиерот Дејвид Камерон на почетокот на месецот, по скандалот со прислушкувањето кој доведе до затварање на 168 години стариот таблоид „ News of the World“
Тимот кој ќе ја спроведува истрагата вклучува судии, новинари, полицајци, активисти за заштита на граѓанските слободи и права.
Вториот дел од истрагата ќе биде насочен кон работата на таблоидот, но тоа не може да започне се додека не биде завшршена кривичната истрага на полицијата.
XS
SM
MD
LG