Достапни линкови

Косово усвои резолуција во која се бара власт во целата земја


северот на Косово
Собранието на Косово денеска усвои резолуција со која се обврзува Владата на Косово да оствари уставна власт на целата територија.
Во резолуцијата стои дека Собранието ги подржува институциите на Косово да спроведат уставност и законитост во целата земја.
Собранието исто така ја повика и меѓународната заедница да ги подржи косовските институци во воспоставувањето на ред и мир во Косово и ги повика сите граѓани, без разлика на националната припадност да го сочуваат мирот .
XS
SM
MD
LG