Достапни линкови

Молдавија-пресечен канал за трговија со човечки органи


Властите во Молдавија обвиниле седум луѓе за трговија со органи. Од Канцеларија на обвинителот соопштија дека седумте Молдавци биле дел од меѓународна мрежа. Молдавците успеале да обезбедат бубрези од 11 молдавски државјани, на кои им давале од 4.000 до 10 илјади долари за органите. Операциите им биле изведувани во Турција.
XS
SM
MD
LG