Достапни линкови

Стефано Санино во посета на Македонија


Македонија во ЕУ, ЕУ во Македонија
Генерален директор на Генералниот директорат за проширување на Европската комисија Стефано Санино, денeска се сретна со претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ,со собраниските потпретседатели, коордионаторите на пратеничките групи и со претседателите на комисиите за европски прашања и за надворешна политика.
Санино изнел очекувања да се спроведат реформите во областите на јавната администрација, судството, справувањето со корупцијата и слободата на говорот.
Тој побарал Собранието навремено да продолжи со усвојувањето на европската регулатива.
Генералниот директор на Директоратот за проширување на ЕУ, Стефано Санино,при денешната посета на Македонија, се сретна и со претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија Бранко Црвенковски.
XS
SM
MD
LG