Достапни линкови

Шише бело вино продадено за 117 илјади долари


Шише бело вино, старо 200 години е продадено по рекордно висока цена од 117 илјади долари, денеска во Велика Британија. Виното го купил француски приватен колекционер. Рекордот за најскапо продадено бело вино претходно го држеше вино од берба во 1787 кое беше продадено за 60 илјади долари.
Најсакапото црвено вино пак е од берба во 1947 година, продадено на аукција во Женева, за повеќе од 304 илјади долари.
XS
SM
MD
LG