Достапни линкови

Полицијата објави нов биланс на жртви од нападите во Норвешка


Луѓето палат свеќи за жртвите
Норвешката полицијата денеска соопшти дека бројот на луѓе кои загинаа во бомбашкиот напад на владините згради во Осло, се искачи на 11. А во нападот на осторовот Утоја неколку часа подоцна загинале 68 луѓе. На осомничениот за нападите ќе му се суди за 8 недели, а до отгаш тој ќе помине 4 недели во самица. Осомничениот Андрес Бехринг Бреивик признал дека ги извршил нападите, но се изјаснил за невин, бидејќи со нападите сакал да ја заштити Норвешка и Западна Европа од исламизација и културен марксизам.
XS
SM
MD
LG