Достапни линкови

Вечерва започнува крушевското туристичко востание


Од ланската манифестација „Етноград“ Крушево
Во Крушево пред Македониумот на Гумење вечерва свечено ќе биде отворена третата по ред Манифестација „Крушево- етно град”.
Според веќе востановената традиција вечер ќе се прочита манифестот на туристичкото востание. Ќе се разлетаат гулабите, ќе се развиори големото знаме. Манифестацијата ќе трае до 10 август, а крушевчани во градски и комитски носии на патниците намерници ќе им го раскажуваат животот, традициите и славното минато.
XS
SM
MD
LG