Достапни линкови

Пратениците го усвоија извештајот за СРД без суштинска ама жестока дебата


Пратениците вчера ги усвоија годишниот извештај за работа на Советот за радиодифузија за 2010 и годишниот финансиски план за 2011 на СРД. Пратениците од СДСМ во на седницата посочија дека поради лошата состојба во медиумите, во извештајот од Европската Комисија за напредок на Македонија ќе биде негативан и дека советот во моментов не е независно тело. Пратениците од ВМРО ДПМНЕ сметаат дека извештајот ќе биде позитивен и ќе содржи препорака за преговори. Во Собранието пратениците расправаа и за извештајот на финансиите на МРТ во 2010.
XS
SM
MD
LG