Достапни линкови

Србија ќе добие 178,5 милиони евра помош од ЕУПретставници на Европската Унија и српската влада денеска ќе потпишат договор со кој земјата ќе добие 178,5 милиони бесповратна помош од Европската Унија за 2011-та година. Парите ќе бидат наменети за проекти и реформи кои ќе и помогнат на Србија да стане членка на ЕУ. Заклучно со ИПА фондовите, вкупната донација на ЕУ во Србија изнесува 2,2 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG