Достапни линкови

Авганистанските сили ја презедоа контролата во провинцијата Лагман


Авганистанските безбедносни сили денеска ја презедоа контролата на безбедноста во главниот град на провинцијата Лагман. Шефот на меѓународните безбедносни сили во областа, генерал Џејмс Букнал рече дека денешното предавање на орговорностите е сигнал дека е направен значаен прогрес во Авганситан. Контролата на главниот град на Лагман, Махтерлам е една од седумте области кои се избрани во првата фаза за предавање на контролата на безбедноста.
XS
SM
MD
LG