Достапни линкови

Судот отвори стечајна постапка за „А1“


Судот отвори стечајна постапка за телевизијата А1, по барање на УЈП, јавуваат македонските медиуми. За привремен стечаен управител е назначен претседателот на Комората на стечајни управници Ацо Петров. За 26 јули е закажано првото рочиште, кога ќе треба да се утврди дали А1 има услови да оди во стечај или ќе ги подмири долговите кон доверителите . По основ на ДДВ телевизијата должи девет и пол милиони евра неплатен данок кон УЈП
Веќе две недели не се печатат весниците "Време", "Шпиц" и "**** е ре", откако на "Плус продукција" им беше доставено решение за наплата на данок од еден милион евра.
XS
SM
MD
LG