Достапни линкови

Европските берзи со послаб промет


Европските берзи денеска бележат пад во првото тргување по стрес тестот за подготвеноста на европските банки за евентуална нова рецесија. Според регулаторното тело на европските банки, од 90 банки, 8 не го поминаа тестот, а 16 едвај поминале. За во четврток е закажан состанок на лидерите на Европската Унија на кој ќе се разправа за финансиската стабилност на земјите од евро-зоната и за вториот пакет помош за Грција.
XS
SM
MD
LG