Достапни линкови

Денеска стапува во сила новата влада на Египет. Новите министри ќе положат заклетва пред лидерот на воениот совет кој ја превзеде контролата врз Египет по оставката на Хосни Мубарак. 15 министри, или повеќе од половина од кабинетот, се заменети, вклучувајки ги и министрите за надворешни работи, финансии, воено производство, трговија и индустрија. Воениот совет во Египет вети парламентарни избори во септември, а потоа и претседателски.
XS
SM
MD
LG