Достапни линкови

Либија-најмалку 10 бунтовници загинале во градот Брега


Либиски бунтовници
Најмалку 10 либиски бунтовници се убиени во градот Брега. Тие се обидувале да го заземат стратешкиот нафтен центар во источниот дел од земјата. Бунтовниците загинале во бомбардирањата од страна на владините сили или пак од нагазни мини. Во меѓувреме, либискиот лидер Моамер Гадафи го отфрли признавањето на Нациоаналниот преоден совет како леигитимен преставник на либискиот народ. Советот го признаа 40 земји и меѓународни организации. За Гадафи тоа е смешна работа.
XS
SM
MD
LG