Достапни линкови

Ирак ќе егзекутира двајца полубраќа на Садам Хусеин


Полубраќата на Садам, Ватбан Ибрахим Хасан и Сабави Ибрахим ал Тикрити
Преставници на Ирак изјавија дека во рок од еден месец ке егзекутираат двајца од полубраќата на Садам Хусеин и три други поранешни преставници на неговиот режим.
Полубраќата на Садам, Ватбан Ибрахим Хасан и Сабави Ибрахим ал Тикрити и другите тројца на ирачките власти им беа предадени од американската војска.
Сите тие се осудени на смрт од ирачките судови, но тоа мора да биде одобрено од Претседателот Џалал Талабани или од неговите двајца потпретседатели.
XS
SM
MD
LG