Достапни линкови

САД ги признаваат либиските бунтовници како легитимна влада


Состанок на Контакт-групата за Либија во Истанбул
Американската државна секретарка, Хилари Клинтон, изјави дека САД ги признаваат либиските бунтовници како легитимна влада. Клинтон ова го изјави на четвртиот состанок на Контакт-групата за Либија во Истанбул.
Клинтон ова го изјави откако Франција и Италија соопштија дека целата Контакт-група решила да го признае Националниот транзиционен совет за легитимна либиска влада.
Ова се очекува да се формализира како признавање на 30 држави во финална изјава на состанокот во Истанбул.
XS
SM
MD
LG