Достапни линкови

Русија, бродска несреќа - побрано затворање на капетаните


Казан - цвеке на гробовите на загинатите патници
Рускиот истражен Комитет и нареди на полицијата да ги затвори двајцата капетани на бродови затоа што ,според преживеаните од бродската несреќата на Волга, тие не застанале да им помогнат на патниците на бродот кој тонеше.
Според преживеаните од несраќата која се случи во неделата и во која од 208 патници се удавија 114, а 15 се водат за исчезнати, изјавија и дека гледаале како бродовите минуваат, дека тие се бореле цел час на бродот кој тонел.
XS
SM
MD
LG