Достапни линкови

САД и Македонија со договор за „Отворено небо“


Архива: Прес-брифинг во Стејт департментот
САД и Македонија парафираа договор за воздушен транспорт познат како Отворено небо. Со договорот врз реципрочна основа се предвидува либерализација на билатералните авио-односи.
Со договорот, како што соопшти американскиот Стејт Департмент, се засилуваат и онака добрите трговски и туристички врски со Македонија од што корист ќе имаат бизнисмените и патниците.
Со договорот ќе бидат раширени услугите и ке се предивика конкурентност во цените согласно безбенсонсите стандарди на авијацијата.
XS
SM
MD
LG