Достапни линкови

Мулен - САД и Кина имаат воени недоразбирања


Адмирал Мулен во Токио 15.07.11
Првиот човек на американската армија, Адмирал Мајкл Мулен изјави дека на воен план има големи недоразбирања меѓу Кина и САД и дека има многу работа пред да се постигне доверба.
Тој ова го изјави во Токио во рамките на неговата азиска турнеа во која се вклучени и разговори со кинеските воени лидери.
Mулен изрази задоволство што можел минатата недела да набљудува кинеска технологија и да посети кинески бази, но додаде и дека не е убеден дека Пекинг нема намера за огромен воен развој.
XS
SM
MD
LG