Достапни линкови

ЕК-не ја ја разбираме одлуката на „Фич“ за Грција


Агенцијата „Фич
Жалиме и тешко го разбираме решението на „Фич“, да го намали кредитниот рејтинг на Грција, речел портпаролот на Еврокомисијата Пиа Хансен.Агенцијата „Фич“ вчера за три степени го намали кредитниот рејтинг на Грција до ССС, што е уште понизок степен од статусот висок кредитен ризик и еден степен пред инсолвентност. Засега нема најави дека ќе се одржи вонредна средба за развојот на настаните во еврозоната.
XS
SM
MD
LG