Достапни линкови

Собранието назначи вицегувернер(ка) на НБРМ


Собрание
Пратениците го усвоија предлогот за именување на Маја Кадиевска-Воиновиќ за вицегувернер на Народната банка на Македонија.
По обвнувањата на опозицијата дека Кадиевска-Воиновиќ не е доволно искусна за извршување на оваа функција, гувернерот Димитар Богов посочи дека целосно стои зад предлогот и смета дека успешно ќе ја извршува функцијата. Возраста воопшто не е хендикеп. Иако има 34 години веќе е искусен економист и докажан макроекономист, изјави Богов.
Во рамки на петтата Собраниска седница пратениците ја прифатија одлуката за испраќање припадници на АРМ за учество во мировна операција во Авганистан во состав на Школото за воена полиција во рамките на НАТО мисијата за обука во Авганистан
XS
SM
MD
LG