Достапни линкови

Избрани тројцата потпретседатели на Собранието на Македонија


собрание дебата
Собранието денеска го потврди изборот на Светлана Јакимовска, Јани Макрадули и Сузана Салиу за потпреседатели на Парламентот. Со тоа за првпат Собранието има две жени потреседатели. Парламентот ги верификуваше и мандатите на двајцата нови пратеници, Сузана Анова и Стевче Трпковски, кои доаѓаат на местото на Никола Груевски и Горан Трајовски. На денешната седница ќе се избираат и членови и претседатели на Собраниски комисии
XS
SM
MD
LG