Достапни линкови

Објавени резултати од пописот во Црна Гора


Countries - Crna Gora
На неодамнешниот поис на населението во Црна Гора како црногорци се изјасниле 44,98 насто, а како срби 27,73 проценти.
Од друга страна 42.88 насто рекле дека зборуваат српски јазик додека 36,97 црногорски јазик.
Во Црна Гора живеат 8,65 насто бошњаци и 3,31 насто муслимани.
XS
SM
MD
LG