Достапни линкови

Египет-забрана за пренесување на либиски провладини медиуми


Новинари земаат изјава од владиниот потпарол
Египетскиот суд наредил државниот сателитски оператор Нилсет да прекине да пренесува програма на 14 либиски тв станици. Судот донесе одлука, откако граѓаните се побунија дека телевизиите кои се провладини повикуваат на насилство против бунтовниицте. Бунтовниците на Либија во мај лансираа сопствена ТВ станица, за да се спротистават на моќната владина медиумска машина, која ја отсликува опозицијата како терористи, и прикажува опустошени и запалени згради за кои се обвинуват НАТО силите.
XS
SM
MD
LG